Hälsoeffekter av löpträning

cover1

Att börja löpträna har alla förutsättningar att bli det bästa beslut du någonsin tagit i ditt liv. Det finns så många positiva bieffekter av att löpträna att det är svårt att nämna alla. Kategorimässigt finns det fysiska fördelar med att löpträna – du orkar mer i vardagen när du är i form och har förmågan att springa långt.

CC_ViewScaledImage-Start

Det finns mentala fördelar där den som är van att springa oftast har ett tjockare pannben och förmåga att bita ihop när det blir tufft. Sen ska man inte förglömma att den som löptränar utomhus också får naturupplevelser på köpet!

Bättre kondition

Att löpning ger bättre kondition är något som de flesta vet om. I takt med att du springer mer och längre sträckor, eller minskar dina tider på en viss sträcka, kommer du märka att du orkar mycket mer även i andra situationer.

trappa

Att gå uppför en trappa – en baggis. Att bära hem matkassarna från affären – som ingenting alls. Att leka med barnen – du kommer förvandlas till en förälder som orkar hänga med i deras tempo. Att ha god kondition är helt enkelt något du får på köpet när du springer och något du kommer ha nytta av i alla livets aspekter.

Ökat fokus i vardagen

Löpning är mycket mental träning, en dimension man kanske inte alltid tänker på. Att löpträna handlar mycket om att bita ihop, fokusera och ta sig förbi platåer och svårigheter. När det börjar värka i lungorna och benen eller du får håll med en kilometer kvar till målgång krävs det mer mental styrka än fysisk för att kunna bita ihop och jobba sig igenom det för att nå målet.

Sa-paverkar-traning-huden-LIVELIFE-768

Detta är även en förmåga som är viktig att ha även i andra sammanhang, till exempel på jobbet eller när du ska utföra tråkiga arbetsuppgifter i hemmet.

Viktnedgång

Ytterligare en stor fördel med löpträning är att det bränner många kalorier. De flesta som börjar springa märker snabbt hur kilona bara rinner av dem i takt med att de blir bättre på att springa och kan upprätthålla fart över längre distanser. Det finns få fysiska aktiviteter som kan mäta sig med löpning när det kommer till att initiera en snabb viktnedgång. De flesta som börjar löpträna inser också att det blir extra viktigt att upprätthålla en bra kosthållning för att klara av timmarna i spåret, vilket kan bli ytterligare en bidragande faktor till att du tappar i vikt.

Produkter som är kopplade till viktnedgång skall man ta det varsamt med, det är viktigt att läsa på ordentligt och även rådfråga sin doktor innan man påbörjar allt för omfattande kurer. Produkter inom viktnedgång kan man hitta enkelt på nätapoteket, läs gärna mer på apohem.se gällande vilka produkter som finns och kan passa dig. På Apohem.se finns även information gällande produkternas funktion och bipacksedlar. Tänk på att välja kosttillskott och vitaminer med omsorg och konsultera alltid någon kunnig inom ämnet innan du köper någonting, återigen så rekommenderar vi Apohem som har kunniga farmaceuter, här hittar du kategorin hos dem: https://apohem.se/halsa-traning/vitaminer-kosttillskott för att se vilka vitaminer och kosttillskott som rekommenderas.